Might and Magic

Might and Magic är en serie med rollspel som producerades av Jon Van Caneghem och företaget New World Computing, som senare blev ett dotterbolag till The 3DO Company 1996. Företaget satsade på PC-spel och köpte därför New World Computing, vilket inkluderade spelserierna Might and Magic och Heroes of Might and Magic.3DO Company gick i konkurs 2003, vilket var slutet för den ursprungliga Might and Magic-serien. Rättigheterna till namnet Might och Magic namnet köptes av Ubisoft som startade om med helt nya serier som de mycket populära spelen Heroes of Might and Magic V och Dark Messiah of Might and Magic.

Might and Magics spelvärld

Majoriteten av spelen sker i medeltida fantasivärldar, medan senare delar av spelen ofta är baserade på science fiction. Spelvärlden presenteras vanligen i förstapersonsperspektiv. I Might and Magic VI: Heaven’s Mandate har gränssnittet en miljö som är tredimensionell. Striderna är turn-baserade, men i senare spel tillåts spelaren välja att utföra strid i realtid.Spelets värld i Might and Magic-spelen är ganska stora, och varje spel ger många timmars speltid. Spelen är vanligen stridskrävande och har ofta stora grupper av fientliga varelser. Spelaren kan själv välja sin partikomposition, välja sidor, göra uppdrag i annan ordning, utveckla färdigheter, leta efter gömda hemligheter samt ändra svårighetsnivå.

Sammanfattning

Might and Magic är en av de mest klassiska och långlivade rollspelsserierna som finns idag. Från att ha varit PC-spel har Ubisoft lyckats utmärkt med övergången till spelkonsol och producerat flera oerhört popuälra spel. Den stora frågan var förstås om den nya utvecklaren kunde fånga charmen från de tidigare spelen.Serien Heroes of Might and Magic har varit, och är mycket framgångsrik. Serien har lyckats med att skapa bättre, mer spännande och roliga monster. Spelen är bättre i både innehåll och design, kampanjerna håller en bra kvalité. Hjältarna är en bra mix mellan de gamla och de nya. Spelen har även fantastisk musik.

Category: